09100782312 فروشگاه ایران ناتریشن

مشاوره زیر نظر قهرمان فیتنس و بادیکلاسیک جهان و آسیا

09100782312 فروشگاه ایران ناتریشن

مشاوره زیر نظر قهرمان فیتنس و بادیکلاسیک جهان و آسیا

انواع رژیم های کاهش وزن




    بعضی افراد برای اینکه خیلی سریع و در مدت زمان کوتاهی لاغر شوند، به رژیم های لاغری غیر علمی و نامتعادلی رو می آورند که هر چند باعث کاهش وزن زیاد در مدت زمان کوتاه می شوند، ولی صدمات جبران ناپذیری بر سلامتی بدن وارد می کنند. چند نمونه از این رژیم های غیر اصولی را در قسمت زیر برای شما بیان کرده ایم:

    الف) رژیم صفر کالرى: رژیمى است که هیچ کالرى اى به بیمار نمى رسد و فقط مایعات و الکترولیت هاى بیمار تامین مى گردد. این رژیم براى وزن هاى بالا مورد استفاده قرار مى گیرد و معمولاً بیماران باید تحت کنترل در بیمارستان باشند. کاهش وزن در روز هاى اول در حدود 1 تا 2 کیلوگرم و بعد از آن روزانه 300 تا 500 گرم کاهش وزن را در بیمار شاهد خواهیم بود. اجرای این رژیم برای بیش از 4-2 هفته توصیه نمى شود.

    ب) رژیم بسیار کم کالرى : این رژیم به شکل هاى مختلف مورد استفاده قرار مى گیرد. در بعضى از انواع آنها روزانه به فرد 600- 400 کالرى داده مى شود که 80 درصد از این مقدار از کربوهیدرات ها تامین مى گردد و10 درصد از چربى و 10 درصد باقى مانده به پروتئین ها اختصاص مى یابد.نوع دیگر این رژیم ها که بسیار هم رایج شده، رژیمى است که کربوهیدرات آن بسیار پائین بوده یا اساساً فاقد کربوهیدرات است. در این رژیم ها استفاده از منابع پروتئینى آزاد ذکر مى گردد ؛ مانند رژیم اتکینز .
    عوارض رژیم های لاغری بسیار کم کالری شامل: اریتمى قلبى، کاهش فشار خون ، غش و بیهوشى، ریزش مو، خشکى و پوسته پوسته شدن پوست و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى است.
    در بعضى از انواع دیگر این رژیم ها روزانه به فرد 100 گرم چربى و حدود 160- 100 گرم پروتئین داده مى شود. این رژیم ها باعث از دست رفتن سریع مایعات بدن شده و در اثر استفاده از آنها تهوع ، استفراغ و بى اشتهایى به دلیل افزایش کتون ها (مواد کتونى) در بدن عارض مى گردد. به طور کلى این رژیم ها، فقط به افرادى که در بیمارستان بسترى هستند و دسترسى به پرستار و پزشک بسیار آسان است، داده مى شود تا به طور همزمان مولتى ویتامین-مینرال و الکترولیت ها را دریافت مى کنند توصیه مى شود و از عوارض آن در افراد عادى مرگ ناگهانى، اریتمى قلبى، کاهش فشار خون، غش و بیهوشى، ریزش مو ، خشکى و پوسته پوسته شدن پوست و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى است. برگشتن به وزن اولیه در این افراد سریع صورت مى گیرد.

    ج) رژیم هاى فانتزى: انواع دیگرى از رژیم ها وجود دارد که رژیم هاى فانتزى نامیده مى شود. در واقع اینها رژیم هایى هستند که در هر روز یک میوه خاص را توصیه مى کنند یا مثلاً یک روز کامل فقط شیر یا بستنى و ... می خورند که به دلیل کاهش کالرى دریافتى وزن کاهش مى یابد. ولى این کاهش از یک اصل بسیار مهم در کاهش وزن دور بوده و آن اصل تعادل است، یعنى این رژیم ها متعادل نبوده و تمام مواد مغذى مورد نیاز براى بدن فرد را به وى نمى رساند. در نتیجه این کاهش وزن عوارض بدى را در دراز مدت به دنبال خواهد داشت.

    د)رژیم لاغری متعادل و اصولی:
    یک رژیم متعادل رژیمى است که تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین کند و طورى نباشد که سلامت فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد. همچنین باید در تنظیم رژیم علایق غذایى هر فرد، سن، شرایط اقتصادى و شرایط پزشکى وى در نظر گرفته شود و در پایان باید گفت که این رژیم باید قادر به تامین نیازهاى تغذیه اى فرد باشد یعنى حاوى غذاهایى باشد که از تمام گروه هاى غذایى انتخاب شده اند.در چنین رژیمى حتى الامکان از ذخایر چربى فرد براى تامین انرژى استفاده مى شود. باید بدانیم که رژیم هاى غذایى که در مدت طولانى تر کاهش وزن و رسیدن به وزن مطلوب را میسر مى سازند رژیم هاى بهترى بوده و امکان برگشت وزن در آنها بسیار کم است.

    بهترین نوع رژیم، رژیمى است که توزیع کالرى در آن به صورت زیر است :

    • 55 درصد از کالرى دریافتى از منابع کربوهیدراتى (ترجیحاً کربوهیدرات هاى پیچیده مثل نان و برنج ).
    • 15 درصد از کالرى دریافتى از منابع پروتئینى (انواع گوشت ها، لبنیات و حبوبات).
    • 30 درصد از کالرى دریافتى از منابع چربى (انواع روغن ها).
    • تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین کند و طورى نباشد که سلامتی فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد.

کاربر مقابل از mohsen عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

    عاصمه (10 01 _2015)

پاسخ با نقل قول پاسخ با نقل قول
25 10 _2014 02:38 PM #2
mohsen
mohsen آنلاین نیست.

تاریخ عضویت
    July _2014
عنوان کاربر
    Senior Member
محل سکونت
    کرج
نوشته ها
    160
تشکر ها
    2
    از این کاربر 25 بار در 18 ارسال تشکر شده است.

mohsen به Yahoo ارسال پیام

    انواع روش های کاهش وزن:

    در حال حاضر روش های مختلفی را برای رفع چاقی توصیه می کنند. ولی خودتان بر اساس مطالب زیر قضاوت کنید که کدام روش بهتر و برای سلامتی بدن بی ضرر است.به هر عنوان و دلیل که شخص به چاقى مبتلا شود باید تحت درمان هاى ارائه شده از طرف افراد متخصص در زمینه ی تغذیه واقع شود. این روش ها عبارت است از:

    1- رژیم غذایى و ورزش:
    موثرترین روش براى کاهش وزن است که در پایان این مبحث مفصلاً درباره این بحث خواهد شد.

    2- اصلاحات رفتارى:
    که به طور 100 درصد یکى از روش هاى موثر در لاغرى است. به عنوان مثال آهسته غذا خوردن و جویدن کامل غذا باعث مى شود که مقدار کمترى غذا خورده شود. مثلاً افرادى که عادت به نوک زدن غذا دارند و یا اینکه تکه تکه غذا مى خورند و یا عادت به غذا خوردن در جلوى تلویزیون دارند افزایش وزن و چاقى در آنها عارض مى گردد.بهترین و موثرترین روش برای کاهش وزن ، اجرای توام رژیم لاغری متعادل و ورزش منظم است.

    3- روان درمانى :
    که این کار هم به صورت شخصى و هم به صورت گروهى انجام مى پذیرد. در این روش باید به بیمار آموزش دهیم که چگونه خود را با وزن مناسب تصورکند، به او اعتماد به نفس بدهیم تا به کنترل وزن خود بپردازد و با کاهش وزن مناسب (به خصوص در افراد بسیار چاق) احساس رضایت در او ایجاد شود.

    4- استفاده از داروها:
    این روش شامل استفاده از داروهایى است که مى توانند منجر به لاغرى شوند. لازم به یادآورى است که کلاً داروهاى لاغرى فقط تا زمانى موثرند که فرد آنها را مصرف مى کند و چون این داروها عوارض جانبى دارند نمى توان به مدت طولانى از آنها استفاده کرد. در نتیجه با قطع دارو وزن دوباره افزایش مى یابد.داروهاى مورد استفاده در درمان چاقى به چند دسته تقسیم مى شوند:

    الف- داروهایى که بر اشتها تاثیر مى گذارند و از طریق تاثیر بر سیستم مرکزى اعصاب باعث کاهش اشتها مى شوند .

    ب- دسته دوم داروهاى افزایش دهنده سوخت و ساز بدن هستند.

    ج- دسته سوم داروهاى مدر و ملین که از طریق افزایش دفع ادرار یا مدفوع باعث کاهش وزن و در نتیجه کاهش مواد مغذى مى شوند.

    د-دسته چهارم دارو هاى جدیدى هستند که از طریق کاهش جذب چربى رژیم غذایى عمل مى کنند.

    5- طب سوزنى :
    از طریق کنترل مرکز اشتها عمل کرده و در مورد بیمارانى که به هیچ وجه اراده و کنترل غذایى ندارند، به شرطى که از رژیم هاى مخصوص متخصصین تغذیه استفاده کنند (نه از رژیم هاى پر پروتئین یا بسیار کم کالرى که خطرات بى شمارى را به دنبال دارد) مى تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    6- بستن آرواره:
    در این روش با سیم پیچیدن آرواره ها باعث محدود کردن رژیم دریافتى مى شوند. این روش در افراد بسیار چاق صورت مى گیرد و بیمار غذا را به شکل مایعات و از طریق سرم یا لوله هاى موئین دریافت مى کند.

    7- محدود کردن حجم معده :
    در این روش با قطع یا برداشتن یا منگنه کردن قسمتی از معده به صورتی که سایر قسمت ها قابل استفاده باشد، حجم معده را کم مى کنند. امروزه روش دیگرى هم براى این کار صورت مى گیرد که عبارت است از فرستادن بادکنکى در معده که بدین وسیله حجم معده را کم مى کنند.

    8- لیپوساکشن:
    عبارت است از خارج کردن چربى ها. روش انجام کار به این ترتیب است که شکافى به اندازه 2-1 سانتى متر از طریق لوله اى که از بافت چربى به بیرون متصل است ایجاد مى کنند و از این طریق چربى ها را خارج مى کنند. در این روش خطر آمبولی چربی زیاد است حدود 1 درصد .

    9- جراحى:
    روش جراحى براى کاهش وزن توسط پزشکان فقط در مورد افراد بسیار چاق و در شرایط بسیار ویژه توصیه مى گردد زیرا 4-3 درصد احتمال آمبولى (لخته شدن خون در رگ ها) در نتیجه جراحى وجود دارد.

    ما تنها روش اول کاهش وزن یعنى رژیم غذایى و ورزش را پیشنهاد مى کنیم.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.